07-07-07

Wandelen in een acht met Roborst als fraai middelpunt (07-07-2007)

Eindelijk kon ik weer gaan wandelen na een werkongeval 3 weken geleden. Deze keer ging het naar de Zwalmvallei met Roborst als startpunt. De wandeling komt uit '60 Dagjes uit in België: de mooiste fiets-, wandel-, motor- en autoroutes' (Lannoo; nr. 4; 10,5 km; niet bewegwijzerd). Op 07-07-07 willen veel koppels trouwen en ook aan de kerk van Roborst was er een koppel bezig met trouwfoto's te maken. Op het mooie pleintje staat er ook een beeld van 'De waterkersplukster'. In Roborst zelf heeft men puur water dat ideaal is voor de kweek van het moeilijk te groeien plantje. Waterkers is trouwens rijk aan vitaminen en mineralen is een natuurlijk antibioticum. Achter de kerk vind je enkele waterkersgrachten. Van Roborst gaat het naar het gehucht Rekegem en vervolgens naar de Zwalmmolen aan de Zwalm. Vanaf hier wordt de Zwalm gevolgd tot aan de Paddestraat bekend van de Ronde van Vlaanderen. Hier gaat het terug naar de kerk van Roborst en gaat het verder voor de zuidelijk lus van de wandeling. Langs het kasteeldomein van Roborst en het 'Hof ten Dale' met tumulus of grafheuvel gaat het in dalende lijn terug naar de Zwalm. We volgen die terug een tijdje op een tiental meters afstand en dan gaat het stijgend naar Rozebeke. Dit dorpje heeft een heel mooi centrumpleintje en de kerk is getooid met 2 kruisen. Na de kerk gaat het goed omhoog tot het hoogste punt van de wandeling (90 m boven de zeespiegel) met mooie zichten op de omgeving. Ik passeer nog de Koutermolen (zonder wieken) die waarschijnlijk bewoond wordt en dan gaat het terug naar het startpunt. Een mooie wandeling, wel heel veel asfalt, mooi stuk langs de Zwalm en vanaf Rozebeke tot aan de Koutermolen. Een 8/10 waard. Ik kwam ook groen-witte streepjes tegen (gelijkaardig aan de roodwitte streepjes voor de GR-paden). Ik weet dat streek-GR's geelrood en LF-routes geelblauw bewegwijzerd worden maar van die groenwitte streepjes vind ik niets terug. Iemand een idee wat die streepjes willen zeggen?

Commentaren

Mooie foto's Mooie foto's !! Om helemaal tot rust te komen !
Dank voor je reactie op m'n blog. Ja, Joost is inderdaad naar Werchter geweest en waar een camera hangt is hij :-) dus da zou goe kunnen dat je hem daar zag. Groetjes, Maaike

Gepost door: Maaike | 09-07-07

Die groen-witte markeringen duiden volgens mij op een wandel-route van de vzw Boembeke:

De wandeling is 11km lang. Ze is langs de weg grotendeels gemarkeerd met wit/groene streephes; zij is
op de kaart aangeduid met een volle groene lijn (stippellijnen geven er aan waar je de route wat kan
inkorten – plaats van inkorten aangeduid door * in de wegbeschrijving).

Gepost door: Frederik | 31-07-07

hello ja schoone foto ken er veel van kwoon nie ver van de waterkersgrachten

Gepost door: tine | 28-05-08

Geachte, Afgelopen week had ik als mindermobiel persoon gekozen voor een wandeling lags de Zwalm.
In de brochure sttat vermed dat deze toegenkelijk is voor rolstoelgebruikers, maar helaas het pad vanaf de Zwalmmolen naar beneden is een probleem, maar de toestand verergerde nog voorbij het waterzuiveringsstation. Mijn begeleider heeft hier alle moete gehad om mij hier uittehalen, ik mag er niet aandenken moest ik dit alleen gedaan hebben, dit was werk voor de brandweermannen.
met vriendelijke groeten
Staf De Winter

Gepost door: De Winter Staf | 28-07-09

De commentaren zijn gesloten.