16-12-07

Wieltjespad te Menen (16-12-2007)

Eindelijk nog eens een vrij moment en bovendien mooi (maar koud) weer, dus een wandeling kon niet ontbreken dit weekend. Het ging naar Menen voor het Wieltjespad (15 km) uit 'Wandelen langs de Leie' van Julien Van Remoortere (Lannoo). Deze wandeling vertrok op de Grote Markt van Menen en ging via een wandelpad langs de overblijfselen van de vestingmuren naar de oude Leiearm. We volgden de Sluizenkaai naar links tot aan een drukke weg die we jammer genoeg een tijdje moesten volgen tot aan een gerestaureerde molen 'De Goede Hoop'. Toen volgde een stuk door Menen zelf en verschillende woonwijken waarna uiteindelijk het eerste onverharde stuk eraan kwam langs de oude spoorlijn Menen-Roeselare.

DSCN1552B
Klik op de foto voor de volledige reeks


Na dit stuk ging het terug door woonwijken. Uiteindelijk volgde nog een onverhard stukje via de oude heirweg Menen-Geluwe. Na deze heirweg volgde er nu een landelijk deel maar weer veel te kort. Door een saai industrieterrein  bereikten we terug de oude Leiearm en ging het terug naar het startpunt. Niet echt een mooie wandeling, de stukjes in het begin en op het einde langs de Leie en de oude spoorweg waren eigenlijk de enige mooie stukken. De rest was alleen maar woonwijken, af en toe drukke wegen en industrie dus de wandeling krijgt maar een 6/10.

Commentaren

Mooi, Heel mooie foto's.

Gepost door: freddy11 | 17-12-07

Koud Ja op je fotoreeks is inderdaad duidelijk te merken dat het barkoud was, maar dat houdt ons, wandelaars, niet tegen, integendeel. Ik heb ook niet graag dat wandelroutes doorheen industrie leiden, jakkes. Woonhuizen kunnen leuk zijn, maar niet te lang. Groetjes, Maaike

Gepost door: maaike | 18-12-07

Ik woon op 6km afstand van Menen.Vanaf Menen richting Kortrijk zijn er nog weinig open ruimte's. Heel veel verkavelingen en industrie terreinen. Ga je van Menen richting Wervik en dan verder naar het Westen daar zijn er heel wat mooie mogelijkheden om een wandeltocht te maken. Misschien een TIP !!!

Gepost door: Freddy Lesage | 19-12-07

Groetjes... Hella knappe meid,ja wandelen is een zeer prettige hobby,maar weet je eindelijk waarom je zo graag wandeld ? Je wandeld in feite nooit alleen,je komt de mooiste plekjes tegen,je bewonderd de prachtige natuur rondom u,je bent in feite een echte natuurliefhebber! wel dat ben ik ook,Gwy geeft mij indertijd gemaild dat mijn blog zo aanstekelijk werkte,dat hij zich een boek heeft aan geschaft over wilde planten dat hij meedoet op zijn wandelingen,om bepaalde planten te herkennen en te fotograferen ! allee veel wandel plezier en en groetjes uit wallonie van Guido... natuurmanjak...

Gepost door: natuurmanjak | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.