06-04-08

Wandelen langs de paden van de schilders te Sint-Martens-Latem (06-04-2008)

Door verschillende omstandigheden werd het een korte wandeling van 7 km uit de wandelgids 'Wandelen langs de Leie' (Lannoo) te Sint-Martens-Latem. Er waren winterse buien voorspeld maar de hele voormiddag scheen de zon. Maar we waren nog maar net vertrokken of het begon al te druppelen. Het eerste stukje liep gelijk op met mijn vorige wandeling te Latem (http://ambigirl.skynetblogs.be/post/4440407/wandelen-lang...) langs de Leie. In de Meersstraat liep een loslopende Berner Sennen hond die een heel stuk met ons meewandelde. Gelukkig was het een braaf beest want ik heb het niet zo voor loslopende honden. De Leie vergezelde ons op 100m afstand. Daarna kwamen we terug in een woonwijk met mooie en lelijke villa's en volgden we de GR 128. Onderweg kwamen we ook pittoreske en oude boerderijtjes tegen. We staken de Meersbeek over waar een rietveld is aangelegd voor de plaatselijke waterzuivering. Daarna wandelden we verder door de villawijken langs de golfbaan van Sint-Martens-Latem. Het is hier mooi wandelen door een prachtige beukendreef. We verlaten de GR 128 en ondertusen is het goed beginnen regenen met een soort hagel/sneeuw korrels.

DSCN9215B
Klik op de foto voor de volledige reeks

We schuilen in de Processiekapel maar helaas minderde het niet en wandelden we maar verder. De daken en auto's krijgen al snel een wit laagje maar we krijgen het koud en stappen door om snel terug aan de auto te zijn. We passeren nog een oude korenwindmolen en de mooie, witte kerk van Sint-Martens-Latem en staan terug aan de Leie, verkleumd en nat. We zitten nog maar in de auto en het houdt natuurlijk op met regenen. Even later komt de zon er terug door en regent het de hele namiddag niet meer. Blijkbaar slecht moment gekozen voor onze wandeling. Het was een mooie wandeling (7,5/10) maar bijna volledig verhard en toch heel wat verkeer in de smalle straatjes. Als gevolg van de korte wandeling konden we natuurlijk nog de laatste spannende 20 kilometers van de Ronde van Vlaanderen zien met een Stijn Devolder als winnaar.

Commentaren

Ik heb het ook niet voor loslopende honden. Er zouden zware boetes moeten staan op mensen die hun honden niet achter een omheining kunnen houden.

Gepost door: Caroline | 07-04-08

Re : op foto's van Burst Hellow Ambigirl,

Je moet wat geluk hebbeb met het weer en een ideale site om een beetje qua richtlijnen te hebben is : buienradar.be Deze is betrouwbaar tot zo'n 3u vooruit. Gaat enkel om buien en lokale buien; een lichte miezelregen kan je niet zien maar daar heb je normaal ook minder last van. Het is maar een tip!

PS. prachtige foto's van St-Martens-Latem. Wie wil er nu niet daar wonen... aan de rustige Leie.

Gepost door: jeroen | 07-04-08

Mooie foto's van een mooie streek, niet te verbazen dat er zoveel is over geschreven.

Gepost door: freddy11 | 08-04-08

Mooie foto's van een heel mooie streek, niet te verwonderen dat er zoveel is over geschreven.

Gepost door: freddy11 | 08-04-08

De commentaren zijn gesloten.