29-06-08

Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen te Gent (29-06-08)

Ik woon nu al een 6-tal maanden op een 5 minuutjes wandelafstand van het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen te Gent en dus tijdens de droogbeurt tussen 2 schilderbeurten trok ik mijn wandelschoenen aan om dit stukje natuur eens te verkennen. De Bourgoyen-Ossemeersen zijn ruim 200 hectare groot en bestaan uit vochtige weilanden, doorsneden met sloten. Wie de Bourgoyen-Ossemeersen wil ontdekken, kan terecht in 2 bezoekerscentra: bezoekerscentrum 'De Grutto' (maar daar was niet veel beweging) en Stedelijk natuurcentrum thv. de Driepikkelstraat. Er zijn 3 wandelingen: het Spoorwegdijkpad (2 km; bewegwijzerd met gele paaltjes), het Bourgoyenpad (5,5 km; blauwe paaltjes) en het Meerkantspad (2 km, rode paaltjes). Er zijn ook 2 vogelkijkhutten om de talrijke vogels, eenden en waadvogels te observeren. Ook de vele bloemen vielen op met hun prachtige kleuren. Het is er rustig wandelen (al heb je wel achtergrondlawaai van de R4 maar op een zondagnamiddag valt dit mee) met afwisselende landschappen (spoorwegpad met zicht op het natuurreservaat, wandelpad langs de Leie, bosjes, meersen, hooilanden).

DSCN0873B

Commentaren

Wonen Het is een prachtig gebied om in de nabijheid te wonen. Wij hebben hier de Meerssen, zeer aangenaam om te joggen. Leuk dat je dat apprecieert, want het is onvoorstelbaar hoe weinig mensen beseffen dat ze in de nabijheid van zoveel natuur wonen.

Gepost door: maaike | 29-06-08

Parijs een gehucht?! Jawadde. En met een frituur! Het moet niet altijd de Eifeltoren zijn. En de plaatjes zien er heerlijk zomers uit. Hoog tijd dat het vakantie is. Dan kan ik er ook eens naar toe

Gepost door: Geert | 30-06-08

Ik heb ook geschilderd dit weekend, en ben dan niet gaan wandelen tussendoor. Mooie foto's heb je daar en je moet de ossemeersen ook eens bezoeken in januari, dan ligt alles onder water en is het er ook zeer mooi ;-)

Gepost door: Caroline | 30-06-08

De commentaren zijn gesloten.