18-08-08

Buysscheure: Du Bocage au Marais (17-08-08)

Dit vind ik nu eens leuk aan het lezen van wandelverslagen van andere wandelbloggers, je doet ideeën op en krijgt tips. Door het verslag van Wim Verhelst kreeg ik direct zin om deze tocht ook te stappen en zondag was het zover. Na een goed uurtje stonden we aan de kerk in het rustige dorpje Buysscheure in Noord-Frankrijk. Vol verwachtingen vertrokken we voor een 14 km lange tocht (http://www.cdt-nord.fr/uploadtif/MEDIA_b90a9d3d-c436-45a0...). We worden onmiddellijk de Boerenweg ingestuurd die overgaat in een smalle graswegel. Het is wel wat vreemd om al die Vlaamse namen hier terug te vinden. Wij spreken in West-Vlaanderen ook van een 'stroate' en de meeste straatnamen krijgen ook dit uiteinde zoals 'West houck stroate'. Ook op het kerkhof vinden we na de wandeling veel Vlaamse familienamen terug.

DSCN1477B

Klik op de foto voor de volledige reeks

Het eerste deel gaat vooral over grindwegen in het bocagelandschap, een landschap met smalle wegels tussen hagen. Wat ik ook zo typisch aan Frankrijk vind, zijn de ronde strobalen die je overal ziet. Via een dalende grindweg gaan we nu richting het reservaat van Romelaere. Dit is een vochtig gebied met veel grachten, vijvers en moeraslandschap en heel aangenaam om te wandelen. We komen de zwaan tegen die Wim ook ontmoette. Gelukkig zat ze in het water. Nadien komen we aan het overzetbootje en zonder problemen komen we aan de overkant. Iets voor het natuurreservaat volgen we de GR 128 die ons zal blijven vergezellen tot net voor Buysscheure. Wat verder volgen we op aanraden van Wim het extra lusje dat inderdaad de moeite was. Daarna volgt nog een schitterend deel langs de vele grachten en uiteindelijk gaat het tussen de hagen door terug naar Buysscheure. 'Chez Marcel' was jammer genoeg gesloten. De tocht is inderdaad een aanrader en krijgt een 9/10. Heel veel onverharde wegen, een afwisselend landschap en vriendelijke mensen. Buysscheure: Du Bocage au Marais at EveryTrailMap created by EveryTrail:GPS Geotagging

Commentaren

Je liet er ook geen gras over groeien ...
Deze wandeling staat nu helemaal met stip genoteerd in mijn todo lijstje :-)

Gepost door: Lumaj | 19-08-08

idee Dit zet ik mee in mijn agenda, de moeite waard. Die ronde strobalen is typisch Noord-Frankrijk, leuk.

Gepost door: Dirk | 20-08-08

Wandelen in Noord - Frankrijk Ik kan je hier een link geven van bewegwijzerde wandelingen in het noorden van Frankrijk waar wij regelmatig vertoeven. Bewegwijzeringen zijn steeds in orde.
http://fabsail.free.fr/rando/Rando.htm

Gepost door: Freddy Lesage | 21-08-08

De commentaren zijn gesloten.