14-11-08

GR 5: Vielsalm-Rogery (11,9 km) (10-11-08)

Maandag werden we weer afgezet in Vielsalm om nu de GR 5 te volgen tot net voor het dorpje Commanster en dan terug te stappen naar Rogery. Het weer was wat minder en we vertrokken met lichte regen die gelukkig snel stopte. De paden lagen er wel niet zo goed bij. Soms was het echt zoeken naar een plek om je voeten te zetten en op een stuk waar ze het bos aan het rooien waren, was het pad veranderd in een beekje. Maar dat maakt het ook toch wel een beetje avontuurlijk. Ik had geen topogids van de GR 5 met informatie ter beschikking. Enkel de topogids van de GR 571 waar de route ingetekend stond, was onze richtlijn. Maar de bewegwijzering was perfect. We verlieten Vielsalm al stijgend en passeerden een oude steengroeve. Daarna gaat het een stukje het bos in over brede dreven. Eenmaal uit het bos in de omgeving van Bêche komt er een modderig stuk aan. We dalen af en moeten het beekje 'Rau de Bêche' oversteken. Een grote sprong en we geraken met droge voeten aan de overkant.  Daarna gaat het terug omhoog en trekken we door het Forêt Domaniale du Grand Bois tot net voor Commanster. Hier verlaten we de GR en gaan door het bos terug naar Rogery. Deze wandeling was mooi en bijna volledig onverhard (een 8,5/10 waard). Ik heb niet zo veel foto's getrokken omdat het voornamelijk door bos ging maar een korte fotoimpressie krijg je door op onderstaande foto te klikken.

DSCN0132B

Klik op de foto voor de volledige reeks

Commentaren

Hallo, Alvast bedankt voor het bezoekje aan het blog van twee prille wandelaars (beginners dus) en tevens voor de tip die je hebt meegegeven. Ik had de afgelopen weken al via google deze site ontdekt, maar toch bedankt voor de moeite om dat nieuwtje door te geven. Het kan interessant zijn voor anderen, vandaar dat ik daar vandaag een postje heb over gemaakt en uiteraard jou als bron heb vermeld ;-)
Ik zou zeggen, nog veel wandeplezier en wees gerust, die GR wandeling komt er wel, je zal zien.Nog een prettige avond gewenst...

Gepost door: Kathy en Joris | 18-11-08

Wat heerlijk om te wandelen tussen die dennebomen. Dat stukje België heeft toch iets. Lang geleden dat ik er geweest ben.

Gepost door: Maaike | 18-11-08

Hallo, Ja we zijn hier nog eens... gelukkig dat er manieren bestaan om elkaar te vinden. Iedereen beleeft uiteraard een wandeling op een andere manier, doet andere indrukken op, maar uiteindelijk gaat het over vaak dezelfde wandeling. Het geeft dan een leuk gevoel om te zien hoe anderen deze tochten hebben beleefd en ervaren. Dank zij het moderne internet is zoiets mogelijk en eigenlijk moeten we daar heel blij om zijn. Ik zie hier ook een artikel over Buysscheure, waar de Ijzer ontspringt, ga dat straks eens aandachtig lezen sie. Nog een leuke avond verder ;-)

Gepost door: Kathy en Joris | 18-11-08

Als ik GR zie, dan begint er iets te tinkelen. En als er ook 5 bij staat ... dan moet ik er alles over lezen en bekijken.
Mooi verslag en interessante ervaring om Vielsalm - Rogery via 2 verschillende routes te doen.

Gepost door: Lumaj | 21-11-08

Hallo, Voorlopig houden we het bij het invullen van een wandelboekje met het aantal afgelegde kilometer. Nadien hopen we om het onze website om de één of andere manier bij te houden, maar deze site is nog verre van af, vermits we die helemaal zelf moeten opbouwen en niet kunnen rekenen op skynet zoals dat bij ons wandelblog het geval is. We zijn begonnen met html vanaf nul, om zo onze web op te bouwen. Er is nog veel werk aan de winkel, maar helaas, wanneer je werkt van 7 tot 17, blijft daar niet zoveel tijd voor over. Maar we zijn geduldig en hopen op beterschap in de toekomst. Met excell kan je natuurlijk leuke grafiekjes aanmaken en het oog wil ook wel wat nietwaar? Nog veel wandelgenot en vooral alles wat er bijhoort...

Gepost door: Kathy en Joris | 25-11-08

Winterprik... Daar zeg je wat, we hebben er niet minder dan vijf uur over gedaan zondag om van Hoeilaart naar Gent te rijden. Bijna langer gereden dan gewandeld die dag. Het kan dus af en toe eens grondig fout gaan, maar niets is mooier dan een ondergesneeuwd bos natuurlijk en zoiets zie je jammer genoeg alleen in de winter.

Gepost door: Kathy en Joris | 25-11-08

De commentaren zijn gesloten.