04-04-09

Het Leen - Beke - Waarschoot - Het Leen (Streek-GR Uilenspiegelroute, nr. 13, dagstappergids Oost-Vlaanderen): Het Meetjesland op zijn best (03-04-09)

Vrijdag had ik een dagje verlof genomen om te profiteren van het mooie lenteweertje. Mijn wandeling van 19,2 km vertrok aan het Leen. Ik zag al MARS-pijlen op de N9 Gent-Eeklo en eenmaal aan de parking bleek er duidelijk een georganiseerde wandeling aan de gang te zijn. Enkel in het Leen liepen onze paden af en toe gemeenschappelijk maar eenmaal uit het Provinciaal Domein ging het voor mij richting de Lieve. De wandelaars gingen een andere richting uit en zag ik pas terug toen ik weer aan het Leen kwam. Achteraf bleek het om een organisatie van Wandelclub Postiljon Merelbeke te gaan.

DSCN9684b

Klik op de foto voor de volledige reeks

De eerste 5,8 km waren zalige kilometers door het bos en langs dit domein richting de Stuiver en bijna volledige onverhard. Vanaf dan was de route bijna volledig verhard en ging het naar de Lieve die we volgden tot in Waarschoot waar een kerkwegel ons naar het centrum bracht. Na Waarschoot ging het langs het natuurreservaat 'De Moertjes' en over de Burggravenstroom en pikten we terug de Uilenspiegelroute op ter hoogte van hoeve Koude Keuken. Aan de rand van Eeklo volgde de route een stukje de spoorlijn Gent-Eeklo en al snel stonden we terug aan de ingang van het provinciaal domein Het Leen. Een rustige wandeling (***) met een heel mooie start. Eén minpuntje was een stukje langs de drukkere tweevaksweg Zomergem-Waarschoot zonder fietspad.

Commentaren

Verlof Ik had ook verlof genomen en was naar de zee getrokken. Ik had beter met jou meegewandeld want daar was de lucht tenminste blauw. Aan de zee alleen maar mist en kou :-(

Gepost door: maaike | 06-04-09

Altijd mooi wandelen in Het Leen.

Gepost door: freddy11 | 07-04-09

Wandelen in Het Leen Wandelclub Postiljon Merelbeke had die dag, al 22 jaar trouwens de eerste vrijdag van april, een georganiseerde wandeling in en rond het domein.
Het is er inderdaad prachtig en rustig wandelen in het autoluw natuurgebied.
De uitgestippelde parcoursen variëren tussen de 5 km en 15 km.
Tot nog eens?

Gepost door: Martin | 31-07-09

De commentaren zijn gesloten.