28-04-09

Weekendje in Bilstain (24-04-09 tem 26-04-09)

Dit weekend zat ik met vrienden in Bilstain (provincie Luik) in 'Le Petit Laverne'. Het was het eerste weekendje met kleine kinderen en het is enorm meegevallen. Het weer, de gîte, de uitstapjes, de lekkere BBQ, ... het was de moeite. Vrijdag was het een mooie lentedag en na een late lunch op het terras hebben we het motorcross-terrein van Bilstain verkend (te voet wel te verstaan). Zaterdag begon de dag met een blauwe hemel en met 3 vertrokken we vanuit Eupen voor een fietstocht van 38 km op het fietsknooppuntennetwerk Hoge Venen (Vélo-Tour Hoge Venen - Eifel: 40-39-N629 richting Spa-63-62-66-67-59-57-58-40). Na de middag werd het bewolkt maar regen kregen we gelukkig niet. We vertrokken vanuit Eupen en langs de Vesder ging het naar het meer van Gileppe dat we voor de helft rondfietsten. Na het meer was het klimmen naar 550 meter naar de rand van de Hoge Venen. En daarna volgde een heel leuk deel, 11 km afdalen langs de Soor. De route is volledig verhard en een fiets met versnellingen is aanbevolen. Vermoeid maar voldaan sloten we de dag af met een lekkere BBQ.

DSCN0387B

Klik op de foto voor de volledige reeks

Zondag begon met een stralende zon en de voormiddag was het 'lazy sunday' buiten op het terras met roodverbrande armen als resultaat. Uiteindelijk vertrokken we na de lunch voor een korte wandeling (Le chemin des fraudeurs) van 6,4 km met start in Membach. We stijgen en lopen langs de Chapelle Notre-Dame des Sept Douleurs. Daarna gaat het over de Chemin des Fraudeurs (Smokkelaarsweg) naar de Vesder. Langs deze weg staan nog oude grenspalen die de grens tussen Pruisen en de Nederlanden aangaf. En grenzen betekent natuurlijk smokkelen en dat was vooral koffie, suiker, ... . We bevinden ons hier in het land van Herve gekend voor zijn golvende heuvels en bocage- of hagenlandschap en het is een heel mooie omgeving. We rustten even aan de Vesder en dan gaat het terug naar Membach. Dwars door een weide tussen de koeienvlaaien gaan we terug naar de kerk van Membach. Een mooie wandeling die te doen was met buggy's (behalve na een regenperiode) met enkele moeilijkere stukjes. Een geslaagd weekendje!

Commentaren

Oei, Het is van augustus vorig jaar geleden, dat ik nog eens in Eupen wandelde. Daar moet ik, zo te lezen, nog eens naar toe.

Gepost door: G.U.Y. | 29-04-09

'Lazy Sunday' ... vanop een terras met mooi groen zicht, in het zonnetje ...
Klinkt goed :-)

Gepost door: Lumaj | 03-05-09

Een schitterend weekend perfect omschreven ;-)
Mooie site!

Gepost door: Griet&Maarten | 04-05-09

De commentaren zijn gesloten.