13-07-09

Rotselaar: Wandeling naar het wijndorp Wezemaal (11-07-09)

Wegens het concert van Madonna moest ik in Werchter zijn. Ik zocht via het internet een wandeling uit in de buurt en vond op de website ven Rotselaar verschillende wandelroutes terug. We kozen de 10 km lange wandeling  naar het dorp Wezemaal. De folder kun je hier downloaden. We vertrekken aan het domein Ter Heide. Met het miezerweer is het hier heel kalm maar waarschijnlijk kan het hier superdruk zijn op zonnige dagen. Na dit rustige stukje moeten we even een drukkere weg volgen maar snel staan we terug in het groen en een kronkelend pad brengt ons over en langs de Winge. Daarna gaat het op een onverhard pad langs de spoorweg richting de Wijngaardberg, een typische Hagelandse heuvel. Meer uitleg over het ontstaan hiervan, vind je terug in de folder. Op de zuidflank is er een wijngaard waarvan je de wijn op afspraak kan proeven in de kelder van het oud gemeentehuis van Wezemaal, nu 'Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn'. Wezemaal is een charmant dorpje met een mooie marktplaats, de Sint-Martinuskerk en de Norbertijnenpastorie uit de 17e eeuw.

DSCN9981B

Klik op de foto voor de volledige reeks

Daarna volgt een minder stukje door het Wingepark, wel leuk om te zien is de slipcursus. Vervolgens passeren we het Monfortcollege gebouwd op de plaats van de vroegere abdij Vrouwenpark, een heel mooie plaats om hier naar school te gaan. Daarna gaat het via een prachtige lindendreef en een asfaltweg naar de toren Ter Heide uit 1350.  Dit is toch wel een speciale toren met zijn grondplan als een grieks kruis. Via een onverhard paadje staan we terug aan de plas Ter Heide en aan het eindpunt. Dit was een leuke wandeling maar geen uitschieter (***). Het eerste deel met veel onverharde paden tot aan de pastorie van Wezemaal was beter dan de tweede helft waarbij er nogal veel langs huizen en door een bedrijvenpark gewandeld wordt.

 Rotselaar: Wandeling naar het wijndorp Wezemaal at EveryTrail

Map created by EveryTrail: Share GPS Tracks

Commentaren

Hallo Ik zat vroeger vaak en veel in het buitenland, maar sinds een paar jaar heb ik België als vakantie land leren apressieren en nu als ik je verhaal zo lees heb ik weer zin om er op uit te trekken. Ik ben zelf niet zo een wandelaar maar met de fiets vind ik het prachtig. Ik wens je nog veel uitstapjes en veel plezier, mvg Leo

Gepost door: Leo | 13-07-09

Ook wij waren dit weekend in het Hageland en in Wezemaal. Madonna hebben we niet gezien maar wel veel natuur en fruit.

Gepost door: Freddy Lesage | 15-07-09

Wezemaal dorp is inderdaad de moeite waard. Maar voor de rest zijn er in de streek wel mooiere wandelingen te vinden.

Gepost door: Lumaj | 15-07-09

Hallo, Deze streek is ons totaal onbekend, behalve natuurlijk de weide van Werchter. Het is inderdaad zoals je zelf zegt, sommige wandelingen hebben een mooi en een minder mooi gedeelte. Veel hangt af van de natuur ter plaatse. Vandaag ondervonden we ook dat het laatste stuk, het Domein Ryckevelde, veruit het mooiste deel van de wandeling is geweest. Het middenstuk, dat deels door een verkaveling liep en langs een drukke weg, dat is voor wandelaars minder aangenaam. Ondertussen hebben we ook een beetje je voorbeeld gevolgd, wat betreft wandelingen uit de Dagstappergidsen. We hebben daar ondertussen enkele eerste ervaringen uit beleefd en dat is natuurlijk iets totaal anders in vergelijking met georganiseerde tochten. Maar het is eens iets totaal anders en het smaakt naar meer. Nog een prettig weekend en keep on walking!!!

Gepost door: Kathy en Joris | 18-07-09

Ik geniet van deze reeks foto's !
Vandaag ben ik samen met mijn dochter gaan wandelen op de Wijngaardberg in Wezemaal, mijn geboortedorp. Vandaar dat ik via wordpress even op zoek ging naar logjes over deze wandeling. Via via kwam ik dus hier terecht.

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.