27-03-12

GR 131 Etappe 4: Torhout-Koekelare (22,1 km) (24-03-2012)

Dit weekend stapten we verder op de GR 131. We vertrekken aan de drukke N32 en de route gaat verder zoals de vorige etappe geëindigd was: over veel asfalt in landbouwgebied. Na een 4-tal km bereiken we het provinciaal domein d'Aertrycke. Dit is een mooi park met kasteel (nu restaurant) maar de GR 131 verkent maar een klein deel van het park. Via een mooie dreef stappen we naar Wijnendale en komen we aan de groene 62. Vanaf hier tot net voor de Ruidenberg stapte ik dit stuk al via de dagstapper nr. 9 uit de dagstappergids West-Vlaanderen. In het Wijnendalebos is het net als de vorige keren heel rustig en aangenaam wandelen. Na het bos volgt een saai stuk tot aan de Ruidenberg en ook na deze heuvel is het niet echt het meest aangename stuk van deze GR. We sluiten de route af met een korte passage door het staatsbos van Koekelare en onze etappe eindigt aan de N363. Enkel het stuk vanaf het provinciaal domein d'Aertrycke tot net na het Wijnendalebos was de moeite.

DSC_0019.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Commentaren

Er zouden er meer Vlaanderen op die manier moeten doorkruisen. Ideaal om te beseffen hoe moeilijk het dikwijls is om in onze streken nog 20 km. mooie wandeltrajecten aan mekaar te rijgen. Misschien zou er dan ook meer druk komen om daadwerkelijk iets aan de situatie te doen.

Gepost door: Lumaj | 01-04-12

Anderzijds laten je prachtige foto's zien dat er toch wel wat te beleven viel. Véél mooier dan TV kijken!

Gepost door: Guidowke | 01-04-12

Hey A.

Zojuist het nieuwe deel van GR 131 verkend (Knokkebrug - Molenbos Zillebeke). Mooi! Op 33 km maar een paar minder aangename stukjes van max 1 km, de rest grotendeels onverhard of licht verhard. Loop tussen Steenstraete en Boezinge-Sas op de parallelle grasdijk, aangenamer dan het fietspad. Aftakking van GR 130 naar Knokkebrug is nog niet aangepast maar vanaf Knokkebrug tot eindpunt is er markering. Verslag van GR 131 is op mijn website is nu helemaal aangepast aan de huidige situatie. Groeten en veel plezier!

Gepost door: Luc S | 02-04-12

De commentaren zijn gesloten.