18-09-12

Esch-sur-Sûre: wandeling nr. 3 (09-09-2012)

September is een maand van weekendjes weg. Het eerste weekendje ging naar Esch-sur-Sûre in het Groot Hertogdom Luxemburg. En natuurlijk kon een wandeling niet ontbreken in deze mooie streek. We kozen voor wandeling nr.3. Het aantal kilometers wisten we niet maar er werd een wandeltijd van 5 uur gegeven dus we gokten op een 15 km en na de wandeling bleek dit ongeveer te kloppen. We vertrekken vanuit het prachtige dorpje Esch-sur-Sûre en stijgen onmiddellijk via een asfaltweg. We krijgen snel zicht op de stuwdam op de Sûre die we 's avonds nog zijn gaan bezichtigen. Na het asfalt worden we een bosweg ingestuurd. Net die dag is er een MTB-tocht op een deel van ons parcours. Het smalle paadje is te smal voor fietsers en wandelaars dus moeten we telkens uit de kant om de MTB'ers door te laten. Iedereen zegt vriendelijk goeiedag. Denk dat ik nog nooit zoveel maal goeiedag moet zeggen hebben in één uur. We wandelen door het bos en hebben soms doorkijkjes naar de dam maar krijgen nooit een mooi zicht. Uiteindelijk verlaten we het MTB-parcours en is het bos voor ons alleen. Op een bepaald moment missen we een afslag maar we kunnen ons snel oriënteren en pikken de route thv. een dorpje terug op. Dan gaat het terug de bossen in tot we plots een mooi uitzichtspunt bereiken met zicht op de Sûre. We zien de voetgangersbrug liggen en het strand waar we gaan lunchen maar we moeten nog even doorstappen en flink dalen. Uiteindelijk komen we aan de brug waar het door het mooie weer heel druk is. We lunchen in de jeugdherberg en zijn nu op ons verste punt.

GH Luxemburg, Esch-sur-Sûre, Sûre, wandeling nr. 3

Klik op de foto voor de volledige reeks

Na de rustpauze steken we de brug opnieuw over en volgt er een lastige beklimming naar de top van de heuvelkam. We verlaten nu het bos en stappen op asfaltwegen op de heuvelkam terug. We passeren hetzelfde dorpje als in het doorgaan maar nu aan de andere kant. Er volgt nog een klein stukje naar Esch-sur-Sûre maar de bewegwijzering klopt niet meer met de kaart. We blijven de kaart volgen en na nog een klein stukje mislopen te hebben, krijgen we een prachtig zicht op ons eindpunt. Na een steile afdaling en staan we uiteindelijk terug aan de brug over de Sûre. Dit was een prachtige wandeling die behoorlijk pittig was door de vele hoogteverschillen in het eerste deel. De bewegwijzering is soms verwarrend dus een goede topografische kaart is onmisbaar.

Commentaren

Lijkt me een hele mooie streek, Annelies. Ik ben op de GR5 intussen tot Stavelot geraakt; ben er zelf nog niet uit of ik volgend jaar verder loop tot Luxemburg. De verre verplaatsingen maken dan meerdaagse tochten en de bijhorende tijds- en kostenplanning noodzakelijk. We zien wel. Voor het komende seizoen zie ik me eerder trajecten lopen die korter bij liggen. Wens je (jullie) nog heel veel wandelplezier in de herfst; wie weet, met nog een nazomertje ;-)

Gepost door: Guido | 19-09-12

De commentaren zijn gesloten.