12-02-13

D'Hoppe: In het Brakelbos (09-02-2013)

Zaterdag was de zon er maar ik had te weinig tijd om een lange afstand te stappen en dus werd het een korte wandeling van 7,5 km net over de taalgrens in La Houppe of d'Hoppe. We starten aan de kapel van Sint-Kristoffel en trekken onmiddellijk het Brakelbos in. Gelukkig heeft het de nacht ervoor gevroren want het pad ligt er heel drassig bij. We kronkelen door het bos dat er mooi bijligt met een klein sneeuwlaagje. Uiteindelijk verlaten we het bos en lopen we langs de bosrand tot we stijgen naar een asfaltweg. We passeren enkele huizen en al snel komen we op een smal pad tussen weiden. De zon heeft hier al voor dooi gezorgd en we ploeteren door de modder. Na een tijdje bereiken we een stijgende asfaltweg. Hoe meer we stijgen, hoe mooier het uitzicht. Op een prachtig pad naast de bosrand krijgen we een mooi panoramisch uitzicht. Uiteindelijk komen we op een tweevaksbaan. We moeten helaas de wandeling afbreken omdat ik op tijd terug thuis moet zijn. Jammer! Maar door onze inkorting hebben we het geluk om 2 hertjes te zien in een weide die snel wegvluchten wanneer we stil blijven zijn. Even verder zit er een hele groep net naast een weide. Zijn dit nu ook wilde of toch gekweekte? Geen idee. Uiteindelijk bereiken we na 6,4 km terug de kapel. Het tweede deel zal ook nog wel eens volgen.

vlaamse ardennen,brakelbos,d hoppe

Klik op de foto voor de volledige reeks

 

Commentaren

Een korte wandeling kan ook fijn zijn. En zo te zien aan de (mooie) foto's was het wel de moeite. Het hert op de foto lijkt me een ree te zijn (en dat zijn wilde dieren i.t.t. damherten die hier in gevangenschap voorkomen en soms in verwilderde vorm).

Gepost door: Wandelaar3680 | 14-02-13

Weer hele mooie foto's, Annelies. Ik heb een vraagje: op een Duitse wandelblog die ik volg, wordt gezegd dat gepubliceerde (digitale) foto's ALTIJD bewerkt zijn want dat je het rauwe resultaat niet zou willen zien; in hoever klopt dat?

Gepost door: Guido | 14-02-13

Ja, op foto zijn die sneeuwlaagjes heel mooi, maar in het echt ben ik ze grondig beu gezien. Laat de lente maar komen. Gelukkig heb je ervan kunnen genieten.

Gepost door: maaike | 01-03-13

De commentaren zijn gesloten.