31-03-13

Urban exploring (24-03-2012)

Vorige week zondag stond er terug een namiddag fotograferen gepland en zoals eerder vermeld zullen er hier af en toe fotoreeksen gepost worden die niets meer te maken hebben met wandelen. Bij deze heb ik dan ook de titel van mijn blog veranderd naar 'Wandelen en fotograferen in België'. Hopelijk kunnen jullie deze kleine verandering appreciëren.

DSC_0247.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

15:52 Gepost door Ambigirl in Fotografie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-03-13

Vlassenbroek: Polderwandeling (17-03-2013)

We hadden de bedoeling om naar de Hoge Venen te rijden omdat er nog altijd sneeuw lag maar de weersvoorspellingen en een blik op de webcam (heel veel mist) lieten ons besluiten om een andere wandeling te doen. In mijn wandellijstje vond ik 4 wandelingen van Natuurpunt terug in Vlassenbroek. Ik had er nog nooit van gehoord dus was wel benieuwd om een nieuwe plek te ontdekken. Ter plekke kozen we voor de polderwandeling van 9 km omdat die ons het meest afwisselend leek. De wandeling verkent het poldergebied in een bocht van de Schelde en is een afwisseling van dijkpaden en polderpaden. Op een bepaald moment kun je niet door door grote werken in het kader van het Sigmaproject. Dat moet helpen om de regio beter te beveiligen tegen overstromingen en tegelijk de waardevolle Scheldenatuur te herstellen door een overstromingsgebied in te richten. We keren op onze stappen terug en via het kaartje stappen we naar de dijk langs de Schelde waar we na een tijd de wandelroute terug oppikken. We komen in Baasrode en via enkele steegjes komen we langs enkele visvijversr. Daarna gaat het terug door de polder naar het kerkje van Vlassenbroek. Een warme chocomelk en een pannekoek met suiker hebben we verdiend.

DSC_0153.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

02-03-13

Drongen: Paterkenspad (02-03-2013)

Vandaag wilde ik starten met de GR 122 maar het grijze weer hield ons tegen. Omdat ik vorig weekend verplicht binnen moest blijven wegens griep, wou ik toch zeker eens buiten komen. Daarom werd het de dichtste wandeling die ik liggen had: het Paterskenspad in Drongen van 9 km. Deze wandeling kun je op volgende link terugvinden: http://www.pasar.be/Drongen/?p=3628. De wandeling is voor mij bekend gebied door de dagstapperwandeling Gent en de Buitenband fietstocht tijdens de Gentse Feesten. De route loopt veel over onverharde trage wegen en door landelijk gebied. Al blijft de bebouwing nooit ver weg. Onderweg passeer je ook nog het kleine natuurgebied Het Leeuwenhof, een oude zandwinningsput en het vroegere Jezuïetenbuitenverblijf De Campagne. Dat de lente nadert, merk je ook aan enkele kleine dingen zoals de katjes in de bomen, sneeuwklokjes en de eerste lammetjes. Laat die lente maar komen!

DSC_0180-2.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks