02-05-13

GR 122 Etappe 3: Moerbeke-Oudenbos (16,7 km) (01-05-2013)

Voor het vervolg van de GR 122 parkeerden we de auto aan de halte Vispoelstraat op de Beerveldestraat in Lokeren en namen de belbus naar Lokeren waar we overstapten op lijn 49 die ons afzette in Moerbeke halte Fortstraat. Via de Fortstraat komen we al snel aan de Moervaart waar we onmiddellijk pauze nemen om onze lunch op te eten. Daarna is het eerste deel tot de Zuidlede al bekend terrein via een wandeling uit het Groot Wandelboek Vlaanderen. Onderweg pikken we 2 geocaches op: Moereloop en Hotel Turfmeersen. De Turfmeersen is nu een 20ha natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurpunt. Je wandelt er niet door maar langs op een hobbelige kasseiweg. Aan de Olentgracht krijgen we het eerste onverharde pad en volgen de gracht ongeveer 2 km lang. Via de oude tramlijn Overmere-Lokeren-Zaffelare wandelen we tot in Doorslaar. Tijd voor een terrasje. Na het dorpje krijgen we nog even een onverhard stukje en wijken we af van de GR 122 voor cache Weer een brugje?. Daarna steken we de N70 Antwerpen-Lokeren-Gent over en komt het mindere gedeelte van deze etappe. We stappen nu vooral door bebouwd gebied tot aan de Beerveldestraat waar we de GR verlaten om terug naar de bushalte te stappen. Gelukkig krijgen we nog enkele onverharde stukken onder de voeten. Al bij al viel deze etappe nog mee maar het is duidelijk dat we in dichter bebouwd gebied terechtkomen. Ik vermoed dat dat de volgende etappe niet zal verbeteren.

DSC_0203.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Commentaren

Dan zou ik die volgende etappe niet doen, Annelies. 'k Heb weer genoten van de foto's :-) Groetjes.

Gepost door: Guido | 02-05-13

volhouden, niet opgeven en geen stukken overslaan. je krijgt maar een goed idee van een gr als je hem ook daadwerkelijk afwandelt. en die voldoening, die nemen ze je nooit meer af.

Gepost door: Lumaj | 07-05-13

Ja, in ons volgebouwd landje lijken de onverharde wegen soms zeldzaam te worden. Vervelend vind ik dan dat er op de paadjes dan toch nog eens auto's rijden. Mooie foto by the way ! Ze lijken te poseren voor de camera - haha

Gepost door: maaike | 13-05-13

De commentaren zijn gesloten.