16-09-13

GR 122 Etappe 7: Opbrakel-Ronse (18,77 km) (15-09-2013)

Normaal wilden we de bus nemen vanuit Ronse naar Opbrakel maar op zondag kon dat pas na 14.00u. Iets te laat voor ons dus reden we met 2 auto's en zetten we één auto op het eindpunt in de Kruisstraat en reden we met de andere auto naar de kerk van Opbrakel. Rond 11.30 u konden we vertrekken en het duurde niet lang vooraleer we de natuur ingestuurd werden. We daalden af naar de Dorenbosbeek en via een modderige veldweg wandelen we door het valleitje. Uiteindelijk krijgen we de eerste beklimming wanneer we het valleitje uit te klimmen op weg naar het Brakelbos. In het Brakelbos is het zalig wandelen. Ik was hier in februari eerder dit jaar maar in een ander seizoen ziet het er totaal anders uit. Na het Brakelbos komen we in La Houppe waar we ons boterhammetjes opeten aan een soort van blokhut en daarna nog een terrasje doen. Na deze pauze gaan we verder via de Pottelberg en volgt een lange afdaling tot Queneau. Na het oversteken van een beekje was er een kleine niet-gedocumenteerde routewijziging. De gids stuurde ons rechtdoor maar de tekens stuurden ons naar rechts. Altijd de tekens volgen en zo kwamen we aan een poortje met verboden toegang maar niet voor GR-wandelaars. We passeerden een klein boerderijtje en kwamen we al snel op de oorspronkelijke route terug. Na het oversteken van de drukke N48 ging het via het gehucht Breucq naar de jeugdherberg De Fiertel. En dan begint een serieuze beklimming: de Kanarieberg. Wij gaan niet over het asfalt maar een veldweg brengt ons naar boven tot in het Muziekbos. Boven is het tijd om uit te blazen in chalet Boekzitting. Daaran wandelen we door het Muziekbos en dalen we af richting Ronse. Via enkele rustige wegen belanden we uiteindelijk op ons eindpunt. Besluit: tot nu toe de beste etappe met heel veel onverharde wegen en prachtige zichten.

DSC_0121.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Commentaren

Dit zal inderdaad zowat de mooiste etappe geweest zijn op het Belgische deel van GR 122, alhoewel er in de volgende stukken toch ook nog interessante wandelingen aan bod komen. Toch ongelofelijk hoe zelfs in ons kleine landje zoveel variatie aan landschappen zit.

Gepost door: Lumaj | 17-09-13

Bij jullie was het weer nog mooier dan in Vlaams-Brabant, zo te zien. Mooi verslag en weerom hele mooie foto's. Krijg echt zin om in die streek ook eens te gaan wandelen, evt. met overnachting in de Fiertel. Bedankt om te mogen meegenieten :-)

Gepost door: Guido | 17-09-13

Brakel is inderdaad een prachtige streek om te wandelen maar ook best pittig !!

Gepost door: maaike | 01-10-13

De commentaren zijn gesloten.