08-10-13

GR 57 Etappe 10: Chéoux-La Roche en Ardenne (16,2 km) (27-09-2013)

Tijdens ons jaarlijks familie-Ardennen-weekend heb ik de mogelijkheid om verder te stappen op de GR 57. Deze etappe vertrekt in Chéoux en eindigt in het toeristische stadje La-Roche-en-Ardenne en is 16,2 km lang volgens de GPS. De wandeling start meteen met een stevige klim naar een oriëntatietafel met zicht op Chéoux en omgeving. Daarna duiken we korte tijd een bos in om via een mooie, overkoepelde haagweg naar Hodister te stappen. In het dorpje passeer je een huis met talrijke kunstwerken (meer informatie vind je hier) en via de weg naar Warisy verlaat je het dorp. Je loopt nu een hele tijd op asfalt maar gelukkig is het rustig en heb je mooie zichten. Onderweg passeren we een afslag naar de kluizenaarskapem van Saint-Thibault. Die wandeling hebben we later in het weekend gedaan en brengt je naar de kapel en als bonus krijg je een prachtig uitzicht op de Ourthevallei. Wij vervolgen echter onze weg en na een tijdje slaan we een onverharde weg in die ons in het dorpje Warisy brengt. Na het doorkruisen van dit dorpje krijgen we snel onverhard onder de voeten en een stijgende veldweg brengt ons tot op 350 m hoogte. Een rustbank nodigt uit om onze picknick op te eten. Daarna trekken we een bos in en een dalend, kronkelend pad brengt ons naar een mooie vallei en tenslotte naar de N888 die we oversteken. Daarna gaat het direct terug steil omhoog langs de vallei van de Pouhon.

DSC_0609.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Buiten adem komen we op het hoogste punt aan. Daar moet je uitkijken naar een pad tussen palen door. Dit brengt je in een afgelegen en weinig bewandeld stuk. Eerst kronkel je nog op dezelfde hoogte maar dan gaat het steil naar beneden tot je aan de Pouhon komt. Je volgt dit beekje om het uiteindelijk over te steken via 2 halve boomstammen. En dan is het terug klimmen geblazen om de vallei uit geraken. Boven kom je op een plateau terecht in de buurt van Beausaint en heb je terug open zichten. Na Beausaint trekken we terug het bos in en passeren we de parapente startplaats Corumont waar je voor het eerst de Ourthe terug ziet sinds Hotton. Een leuk weerzien. Nu begint ook de afdaling naar La-Roche-en-Ardenne waar het zeer druk is en de terrasjes druk bezet zijn. Besluit: een prachtige etappe.

 

20:01 Gepost door Ambigirl in GR 57 (compleet), GR routes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Toffe sport dat Wandellen,heb je tenminste de tijd om eens effen rond te genieten van wat er allemaal tezien is,grt,freddy

Gepost door: Freddy | 10-10-13

De commentaren zijn gesloten.