02-06-14

GR 122 Etappe 9: Escanaffles-Hérinnes (11,5 km + 1,8 km) (28-04-2014)

Het was al van Oktober geleden dat ik nog eens gestapt had op de GR 122. Het was eigenlijk de bedoeling die af te hebben in 2013 maar van uitstel komt gelukkig geen afstel. Om de GR af te werken vanaf Ronse kun je gebruik maken van lijn 97 Doornik-Ronse. Helaas rijden de bussen in het weekend enkel op zaterdag en dan nog maar een paar keer per dag. Dus om 12:23 werd de bus genomen in Hérinnes (halte Hérinnes Eglise) en konden we afstappen aan halte Escanaffles Village. De halte Escanaffles Basse Wimbreucq ligt dichter bij de route maar die werd niet bediend op die dag. Dus na 900 m op de drukke weg van Escanaffles naar Celles kunnen we de GR 122 route terug oppikken waar we ongeveer 7 maanden geleden gestopt waren. We werden onmiddellijk een veldweg ingestuurd en konden nog een laatste blik werpen op de Kluisberg vooraleer we naar de Schelde trokken. Rustige wegen brachten ons naar het dorpje Pottes en onmiddellijk daarna zagen we de Schelde terug. We volgden het jaagpad richting Doornik maar gelukkig is dit niet te lang en werden we terug de velden ingestuurd. Uiteindelijk keert de route terug naar de Schelde thv de sluis van de Sluis van Spiere. De route volgt wel niet het jaagpad maar een veldweg parallel met de Schelde. Ongeveer 1 km voor de brug over de Schelde naar Warcoing verlaten we de route om naar de kerk van Hérinnes te stappen zo een 800 m verder. Een etappe zonder hoogtepunten maar wel heel rustig.

gr 122,escanaffles,pottes,schelde,hérinnes

Klik op de foto voor de volledige reeks

20:32 Gepost door Ambigirl in GR 122 (compleet) | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gr 122, escanaffles, pottes, schelde, hérinnes |  Facebook |

Commentaren

Zoals je schrijft geen echte hoogtepunten tijdens deze tocht. Maar aan je foto's te zien valt er toch heel wat moois te rapen in dit nog echt landelijk gebied zonder overal die storende industriële landbouwhangars. Toch wel een groot verschil met landbouwstreken zoals West-Vlaanderen.

Gepost door: Luc & Maj | 03-06-14

De commentaren zijn gesloten.