26-08-15

GR 57 Etappe 15: Troisvierges-Clervaux (15,1 km) (18-08-2015)

De vakantie werd gebruikt om de GR 57 af te werken. Nog 3 etappes stonden op het programma tot de aansluiting met de GR 5 in Gilsdorf. We verbleven in Clervaux en van daaruit kun je met de trein gemakkelijk naar startpunt en van het eindpunt terug reizen. De eerste etappe ging normaal van Troisvierges naar Drauffelt maar door het tragere tempo van mijn wandelgezelschap werd uiteindelijk gestopt in Clervaux zelf en ging het stukje tot Drauffelt de laatste dag afgewerkt worden. Maar een blaar op mijn teen stak daar uiteindelijk een stokje voor. Waarschijnlijk niet het schoonste stukje dat ik gemist heb. Maar nu dus naar de eerste etappe van deze driedaagse. Met de trein stonden we snel in Troisvierges waar ik in mei geëindigd was. We doorkruisen Troisvierges zonder bewegwijzering tot bij de kerk waar we vanaf nu de gele ruiten van het Sentier du Nord volgen. Na het passeren van een afweergeschut komen we uiteindelijk tussen de velden terecht en volgt een eerste beklimming uit de vallei van de Woltz. Het duurt niet lang vooraleer we onverhard wandelen en dalen door bos terug af naar de vallei van de Woltz. We passeren het klooster van Cingfontaines met een negatieve geschiedenis. Het klooster werd tijdens WOII gebruikt als sluis naar de concentratiekampen. Daarna gaat het al snel flink stijgend terug het bos in. En na stijgen, volgt dalen waarbij we een mooi zicht krijgen bij een doorkijkje in het bos. Uiteindelijk bereiken we terug de vallei van de Woltz en stappen we via de weg naar Maulusmillen. Vroeger kon je hier de trein nemen maar deze halte is blijkbaar afgelast. Na het verlaten van dit gehuchtje gaat het via een trap naar een speciaal oorlogsmonument: een neergestort Brits vliegtuig (meer uitleg vind je op de site van trekkings.be). Bij het monument moeten we even uitblazen en dan volgt een mooie, redelijke vlakke passage door een bos. Plots stuurt de bewegwijzering ons naar links in plaats van rechtdoor. We volgen de nieuwe route en worden in de vallei van de Woltz gestuurd en uiteindelijk steken we die over om dan aan de andere oever terug te keren richting Clervaux. Alleszins een beter alternatief dan de oorspronkelijke route die via de rijweg naar Clervaux terugkeert. Blijkbaar zit het nieuwe Escapardenne Eisleck trail ertussen voor deze positieve routewijziging. Uiteindelijk komen we in Clervaux aan waar heel wat bezienswaardigheden zijn zoals het kasteel van Clervaux (met oa de UNESCO gewaardeerde fototentoonstelling 'The Family of Man (een aanrader), een oorlogsmuseum en een maquettemuseum), de benedictijnenabdij van H. Maurice, de aangename voetgangerszone met leuke terrasjes. Door het latere uur ploffen we ons op een terrasje en aangezien we overnachten in Clervaux moeten we geen trein meer nemen.  

DSC_3691.jpg

Klik op de volledige reeks

Commentaren

Hela, hola, ik had al een tijdje je wandelblog niet meer bezocht en wow, meteen een driedaagse op GR 57!! Het fijne voor mij, naast de foto's en de info, zijn natuurlijk de nuttige tips waar ik gretig gebruik zal van maken :-) Dank daarvoor. Zelf hoop ik in september tot voor Laroche te geraken en dat zal het dan voor dit jaar wel zijn, vrees ik. Groeten, G.

Gepost door: Guido | 30-08-15

Heel tof om je verdere belevenissen op de GR 57 / Sentier du Nord te lezen! Is het Sentier du Nord eigenlijk een gelijkaardig pad als de GR 57 of is er een duidelijk verschil qua karakter tussen deze 2 paden?

Gepost door: Kelly | 31-08-15

@ Kelly: Voor mij is het Sentier Du Nord gelijkaardig als de GR 57. Het is wat wennen aan de bewegwijzering en in sommige stukken mocht er wat meer bewegwijzering zijn. Maar ik vind zeker de laatste 2 etappes echt de moeite.

Gepost door: Ambigirl | 31-08-15

De commentaren zijn gesloten.