31-08-15

GR 57 Etappe 17: Goebelsmühle-Gilsdorf (23,9 km) (20-08-2015)

Eindelijk is het zover: de laatste etappe van de GR 57 tot aan de aansluiting van de GR 5 in Gilsdorf. Goebelsmühle is gemakkelijk te bereiken met de trein. Ik had het geluk dat mijn reisgezelschap mij kon oppikken in Gilsdorf na de etappe maar anders moet je te voet terug of een bus terug nemen naar Diekirch om van daaruit te trein te nemen. Het is een mooie zomerdag en tijdens het klimmen en wandelen in de zon is het zelfs goed zweten. Na Goebelsmühle gaat het onmiddellijk pittig omhoog door bos en krijgen we een eerste mooi zicht op de Sûre vallei. We passeren de rand van Schlindermanderscheid en dalen dan af tot in het gehucht Unterschlinder . Via enkele trappen bereiken we de CR320 en volgen die tot de N27 die we een stukje volgen om nadien terug steil te stijgen op de valleiflank. Er volgt weer een mooi uitzicht en uiteindelijk wordt het pad wat vlakker. We kronkelen mee met de meanders van de Sûre tot aan het dorpje Lipperscheid . We gaan niet naar het centrum maar stijgen terug steil op een weg totdat een pijl ons naar het uitzichtpunt van Gringlay stuurt. Daar krijgen we een prachtig zicht op een Sûre meander en het kasteel Bourscheid maar het licht zit niet goed om het goed te zien. Helaas is er geen schaduw om hier te lunchen en dus wordt er een plekje op de grond gezocht. Daarna zoeken we het bos even op en volgt een op en neer gaand pad tot we de weg CR 379 bereiken die we een hele tijd moeten volgen. Na een tijd slaan we een kleinere weg in die ons langs het uitzichtpunt van Kapell brengt. Ook vanaf hier krijg je een mooi zicht op het kasteel van Bourscheid. Uiteindelijk verlaten we dit wegje terug voor een passage door het bos. In het bos worden we plots een heel smal en bijna overwoekerd pad ingestuurd dat ons brengt naar de kam tussen 2 valleien. Er volgt terug een pittig stukje totdat we terug een kleine weg bereiken die ons langs de N7 brengt bij de plaats Closdelt. We passeren een boerderij en stappen via een steenslagweg langs een windmolen om uiteindelijk terug het bos in te trekken. Daar brengt een afslag je sterk dalend naar het uitzichtspunt van de Priedigttull . Na dit uitzichtspunt moet je terug steil stijgen naar de weg waar je eerder op hebt gelopen. De GR 57/Sentier du Nord daalt dan naar een beekvalleitje en aan de overkant volgt een mooie bosweg ons terug naar de N7 thv de plaats Fridhaff. Voorzichtig steken we de weg over en dan is het gedaan met de bospassages. Door open landschap gaat het nu dalend naar Diekirch tot aan het eindpunt van Sentier du Nord aan de Place des Récollets. Vanaf hier is er geen bewegwijzering weer en volgen we de routebeschrijving. Deze brengt ons door de voetgangerszone van Diekirch tot aan de Sûre. De benen beginnen moe te worden maar het eindpunt lokt. Langs campings en de Sûre stappen we richting Gilsdorf en aan de brug over de Sûre met de aansluiting op de GR 5 eindigt de GR 57 na 278,9 km en 6 jaar stappen. Op naar de GR 5 nu!!!!

GR 57, Sentier du Nord, Goebelsmühle, Diekirch, Sûre, Gilsdorf, GR 5

Klik op de foto voor de volledige reeks

Commentaren

Waw, Annelies! De GR 57 en het Sentier du Nord helemaal afgewerkt, proficiat! Moet toch een speciaal gevoel geven als je zo aan het eindpunt van een GR komt... En nu de GR 5! Alvast veel succes ermee! Zelf ben ik nog enkele jaren zoet met de GR 57, maar ben ook al aan het denken welk pad ik erna ga doen. Eerst dacht ik aan de GR 571, maar de GR 16 blijft tegenwoordig meer en meer in mijn hoofd spelen, en die Eifelsteig is ook niet mis en zo zijn er nog een aantal... We zouden nog beroeps-GR-wandelaars moeten worden! :-)

Gepost door: Kelly | 01-09-15

Amaai, je weet die panoramische hoogtelandschappen wel erg mooi in het vizier te nemen.
Die GR 57 moeten we toch ook ooit eens aanvatten. Als het zo ver komt zullen je beelden en verslagen alleszins een mooie leidraad zijn.

Gepost door: Lumaj | 25-09-15

De commentaren zijn gesloten.