27-10-15

Streek-GR Heuvelland Etappe 1: Kemmel-Mesen (22,2 km) (25-10-2015)

Deze GR werd me aangeraden op de fiets- en wandelbeurs nadat ik aan het twijfelen was welke GR ik ging doen na de Streek-GR Reynaertland. Het was al een tijdje geleden dat ik nog in het Heuvelland gewandeld had en de omgeving is alleszins de moeite dus de topogids werd aangekocht. Dit weekend stond de eerste wandeletappe op het programma van Kemmel naar Mesen goed voor 22,2 km. De auto werd geparkeerd aan het eindpunt op de Markt van Mesen en de belbus bracht ons naar de Dries van Kemmel waar we bij het uitstappen onmiddellijk de eerste wandelboom zagen die ons de weg wees naar de kerk. Daar lag het pad open maar via het kerkhof konden we zonder problemen verder stappen. Al snel wandelen we tussen de velden richting de Dikkebusvijver. Het is zalig herfstweer en de kleuren van de bomen zijn prachtig. Bij het bereiken van een eerste onverhard stukje hebben we een mooi zicht op de Kemmelberg. Daarna brengt een wegje ons langs goudgele populieren naar de Dikkebusvijver, die zowel een recreatieve functie heeft als voor watervoorziening dient. Het is hier mooi wandelen. We vervolgen de streek-GR Heuvelland die ons naar het Tortelbos brengt vlak bij Ieper. Bij het verlaten van het bos krijgen we een zicht op de torens van Ieper. Via een woonwijk bereiken we het jaagpad langs het mislukte kanaal Komen-Ieper en volgen dit een heel stuk tot aan het domein Palingbeek. Daar aangekomen nodigt een picknickbank aan het Spoilbank Cemetery uit tot een pauze. Na de korte pauze volgen we het kanaal verder in het domein Palingbeek tot we thv een brug het domein verlaten om langs een golfterrein te stappen. We stappen richting de Huikerbossen en zien plots een hertje vluchten uit de wei naar het veilige bos. Het bos zelf is niet groot maar het is er leuk wandelen. Daarna gaat het tussen de velden kronkelend verder tot we uiteindelijk het centrum bereiken in Mesen waar we afsluiten met een drankje in café du centre. Een etappe in een mooie omgeving maar overwegend verhard.

DSC_4555.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

 

Commentaren

Een mooie wandelstreek, helaas wat ver voor mij. Ik heb mooie herinneringen aan een (herfst)wandeling enkele jaren geleden van Komen naar Ieper, grotendeels langs het nooit afgewerkte kanaal. Ik denk dat die route (ergens op het wereldwijde web gevonden ooit) deels gelijk liep met deze uit je verslagje hier.

Gepost door: Wandelaar3680 | 29-10-15

Ook toeval... In de volgende Op Weg lees je over deze tocht nog een verslagje :-)
Je had wel een helderder dagje dan wij. Enkele erg mooie foto's trouwens.

Gepost door: Luc & Maj | 05-11-15

Hey Annelies!

Ben eindelijk eens op jouw blog terecht gekomen en heb meteen al heel wat leuke verslagen kunnen lezen! Vorige week nog getwijfeld om deze etappe te starten maar dan toch uitgesteld. Na het lezen van je verslag denk ik eraan om vanaf westouter te starten en iets vroeger te stoppen zodat de verharde wegen ietwat meer gespreid worden :-) Mooie foto's!

Gepost door: Mattie | 05-01-16

De commentaren zijn gesloten.