20-04-16

Streek-GR Heuvelland etappe 4: Bailleul-Eecke (22,7 km) (02-04-2016)

Deze wandeling zit er al even op maar de foto's van Costa-Rica hadden voorrang. Je kan deze etappe perfect met het openbaar vervoer doen maar in het weekend enkel op zaterdag. Je parkeert je auto in Eecke aan de kerk en neemt de bus aan halte Place om 09.01 (lijn 109) naar Bailleul (halte Place Pilchou). Omdat mijn wandelgezelschap nog moest werken en we de bus niet konden halen, hebben we het transport geregeld met 2 auto's. We starten in Bailleul (Belle) en passeren het marktplein met belfort en stadhuis. Onmiddellijk daarna lopen we langs de Sint-Vaastkerk en via enkele woonwijken worden we Belle uitgestuurd. We krijgen terug zicht op de heuvels waaronder de Katsberg die we nog gaan beklimmen in deze etappe. Na Bailleul duurt het niet lang voor we een mooie, onverharde veldweg worden ingestuurd. Bij het achterom kijken hebben we een mooi zicht op de skyline van Bailleul. Ondertussen krijgen we lichte hellingen onder onze voeten en stappen we afwisselend verhard en onverhard tot aan de Katsberg. We zijn al goed aan het stijgen tot we plots links een veldweg ingestuurd worden en terug afdalen. Maar even verder gaat het terug goed omhoog en hebben we een prachtig zicht op de omgeving. Boven komen we aan de abdijmuur waar de GR ons terug naar beneden stuurt. Wie dorst heeft of het bezoekerscentrum wil bezoeken, stapt hier dus best door.

DSC_7557.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Wij dalen terug af en ons wandelpad blijft kronkelen in de buurt van de Katsberg. Het lijkt wel of we terug richting Bailleul stappen. We doorkruisen het mooie bosje Bois Greffier langs een beekje en stappen verder via mooie paadjes naar de A25 die we onderdoor passeren. Daarna lopen we jammergenoeg een tijdje parallel met de snelweg maar uiteindelijk gaat de streek-GR de andere kant uit. Via een onverharde weg gaat het verder en we kruisen een oude spoorwegbedding waar de GR 128 passeert. Ons einddoel Eecke komt in zicht en even later passeren we een oude houten klokkentoren en staan we aan de kerk van Eecke na 22,7 km. Tot nu toe de mooiste etappe op de Streek-GR Heuvelland.

Commentaren

Mooie streek en mooie tocht. Een fervente fietsvriendin bracht van de Katsberg een bijzonder lekker biertje mee met dezelfde naam; toevallig geproefd? Heb je een idee hoeveel hoogtemeters die tocht inhoudt?

Gepost door: Guido | 25-04-16

Nog een vraagje: kan je wat info geven over het nemen van de bus in Frankrijk?

Gepost door: Guido | 25-04-16

@ Guido: Ik wandel met een app op de telefoon dus ik weet niet of dit betrouwbaar is. Ik heb 524 m total ascent en 502 m total descent.
Voor de bus in dit deel van Frankrijk ben ik via de topogids op deze website beland: http://www.arc-en-ciel1.fr
Uiteindelijk heb ik voor deze etappe de bus niet gebruikt omdat mijn wandelpartner nog moest werken en we de bus in de VM niet konden halen dus zelf nog geen ervaring ermee.

Gepost door: Ambigirl | 25-04-16

De commentaren zijn gesloten.