05-01-17

GR 561 etappe 3: kanaal Dessel-Tessenderlo - Lommel station (17,6 km) (30-12-2016)

Eerst en vooral de beste wensen voor 2017 en heel veel wandelplezier gewenst!!!!!!

Deze wandeling dateert nog van 2016. De winter is niet mijn favoriete wandelseizoen en ik ga meer gaan geocachen. Het was van 11 november geleden dat ik nog eens een deftige wandeling gedaan had. Maar het kriebelde om tijdens het weekje kerstverlof toch nog eens terug te gaan stappen. En dus werd er 30/12 afgesproken om te gaan wandelen. Het was een ideale winterdag met zon en witgerijmde landschappen. Op die manier kan het toch mooi zijn om in de winter te gaan wandelen. We reden terug met 2 auto's om begin- en eindpunt vlot te bereiken maar je kan ook van Lommel station via het openbaar vervoer in Hoolst geraken.

GR, GR 561, wandelen, hiking, Hoolst, Keiheuvel, Kattenbos, Lommel

We vertrekken aan een industrieterrein maar worden al snel een paadje ingestuurd om dit terrein te verlaten en stappen verder via een afwisseling van straten en onverharde paden naar Schoor. Na Schoor volgt een lang saai stuk langs de weg tot we uiteindelijk in het Keiheuvel natuurreservaat geleid worden. Vanaf nu begint de wandeling pas mooi te worden en krijgen we typische Kempische landschappen te zien. De bewegwijzering is niet echt duidelijk want plots zie ik dat we niet meer op de GPS-track lopen. Het is maar een kort stukje teruglopen maar nergens zien we de wit-rode GR-streepjes. We besluiten dan maar de track te volgen en passeren de achterkant van een vliegveldje en een camping. Tenslotte worden we naar de Peltzerweg gestuurd die we een 2-tal km volgen op een verhard fietspad. We passeren regelmatig weekendhuisjes al zijn sommige klaar voor afbraak. Rechts ligt het gebied De Most en wie wat meer afwisseling wil, stippelt best een toertje via dit gebied uit.

GR, GR 561, wandelen, hiking, Hoolst, Keiheuvel, Kattenbos, Lommel

Uiteindelijk bereiken we het kanaal van Beverlo waar we even met 2 andere geocachers op zoek gaan naar een cache. We passeren het gehucht Gelderhorsten maar worden al snel terug de natuur ingestuurd. Links krijgen we zicht op een windmolenpark en rechts ligt een stukje heide. Daarna volgt de GR 561 een pad door het Kattenbos om wat verder de Molse Nete over te steken. De zon heeft de rijm weg doen smelten en werpt een prachtige gouden gloed op het landschap. We kronkelen verder door stukjes heide en bosjes. Wat verder krijgen we zicht op de Leyssensmolen van Lommel. Nog een laatste stukje bos en we staan aan de spoorlijn en tenslotte aan het station Lommel.

GR, GR 561, wandelen, hiking, Hoolst, Keiheuvel, Kattenbos, Lommel

Klik op de foto voor de volledige reeks

Voor mij de minste etappe tot nu toe maar het tweede deel vanaf het natuurgebied Keiheuvel tot het einde is wel heel mooi.

18:55 Gepost door Ambigirl in GR 561, GR routes | Permalink | Commentaren (5) | Tags: gr, gr 561, wandelen, hiking, hoolst, keiheuvel, kattenbos, lommel |  Facebook |

Commentaren

Ook mijn beste wensen voor 2017 ...
Smaken verschillen: ik vind dat elk seizoen wel zijn (wandel)charmes heeft, ook de winter. Maar het hangt er wel vanaf in welk soort landschap dat je wandelt; een landbouwstreek (zeker akkerbouw) is voor mij ook wat te kaal in de winter (en het begin van de lente).
In de buurt van De Most en rond Kattenbos ben ik ook al geweest en dat vond ik toen wel de moeite.

Gepost door: Wandelaar3680 | 05-01-17

Moooie foto's Annelies (y)

Gepost door: Glenn Vanderbeke | 06-01-17

De Gr561 is echt prachtig, en idd dit deel is het minst mooie van het hele parkoers. Na Lommel wordt het mooier, dus geniet er van!

Gepost door: Bart | 06-01-17

Ik kan Bart alleen maar gelijk geven. Zelf had ik op die etappe een schitterende dag; dat kan veel goed maken. En inderdaad, het laatste stuk bereidt je al voor op het stuk voorbij Lommel: tot daar nog effe op de tanden bijten ;-) - Ik hoop zelf graag zo gauw mogelijk aan de laatste etappe te beginnen. Het stuk van Lanaken naar Maastricht heb ik al 2 of 3 keer gedaan, dat hoeft niet meer zo nodig. Maar die etappe naar Lanaken is een lange; daar heb ik langer daglicht voor nodig. Groeten en beste wensen.

Gepost door: Guido | 10-01-17

nog even een aanvulling, de aanlooproute naar Neerpelt is ook prachtig. Ik heb die wel in volle zomer gedaan.

Gepost door: Bart | 15-01-17

De commentaren zijn gesloten.