05-12-17

GR 561 etappe 6: Valkenswaard - Achelse Kluis (11,4 km) (26-11-2017)

Het was geleden van mei dat ik nog een etappe op de GR 561 gestapt had dus hoog tijd om hier nog eens verder te stappen.

We spraken af aan de Achelse Kluis op de grens om dan met één auto naar Valkenswaard te rijden, ons vorig eindpunt. Het boekje is helaas al wat verouderd en ik had niet gekeken naar updates op de website van Grote Routepaden dus geraken we even de weg kwijt maar gelukkig brengt de GPS ons terug op het goede pad.

We komen eindelijk in de natuur terecht en het natuurgebied het Leenderbos. De rest van de wandeling lopen we door dit mooie gebied en we passeren enkele heidegebieden. Bij een schuilhut nemen we tijd voor de lunch. Nadien volgt er een mooi paadje langs de Hasselsvennen.

Net voor de Achelse Kluis kunnen we kiezen voor een wintervariante maar we riskeren ons en stappen de gewone route langs de Groote Heide. We hebben het de hele wandeling droog gehouden maar krijgen toch nog een bui over ons.

Om terug op te warmen lopen we nog even naar de Achelse Kluis om iets te drinken. Aan de ingang van de Sint-Benedictus abdij zien we een reconstructie van de Dodendraad uit WOI.

PB260011.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Commentaren

Je hebt wat afgereisd dit jaar, Annelies! :-) Ik heb met plezier je foto's herkend tussen Valkenswaard en de Achelse Kluis. Mooie streek, hé? Ook in de herfst, zo veel is duidelijk. Groeten.

Gepost door: Guido | 06-12-17

De streek tussen Valkenswaard en Achel is inderdaad een mooi wandelgebied. Voor mij is dat niet zo ver, ik moet er toch nog eens heen gaan. En je moet wat geluk hebben met het weer he.

Gepost door: Wandelaar3680 | 06-12-17

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.